maanantai 21. maaliskuuta 2022

Kasvattajan tuki


Kasvattajan tuki 


Jatkan tässä blogikirjoituksessa kyselyn tulosten kirjoittamista. Kyselyssä tiedustelin myös ihmisten mielipidettä kasvattajan tuesta, ovatko tyytyväisiä vai kokevatko tarvitsevansa jotakin muuta kuin mitä kasvattajalla on ollut antaa. 


Kasvattajat 


Kyselyssä oli pakollinen kysymys, jossa piti mainita kennelnimi. Yksi vastaajista oli minun tulkintani mukaan huolissaan, että asiasta tehdään ristikkäisvertailu, eli tutkittaisiin kenen kasvattajan koiranomistajat olisivat tyytymättömiä. Voin sanoa, että minua ei jaksa kiinnostaa tämä asia vaan tämä kysymys oli ainoastaan sitä, varten että voin tietää kyselyyn osallistuneen eri kasvattajien kasvattien omistajia. Mikäli olisi vain yhden kasvattajan kasvattien omistajia ei kysely kertoisi millään tavalla koko Suomen eurasier-kasvattajien toimintaa. 

Muutama vastaaja ilmoitti, että ei halua vastata tai ei ole kennelnimeä. Vastauksia tuli kaiken kaikkiaan 78 vastausta, jotka jakautuivat 17 eri Suomalaisen kasvattajan ja muutaman ulkomaisen kasvattajan kesken. Vastauksissa näkyi myös kasvattajien joilla on paljon pentuja vuosien mittaan syntyneet niin niiden edustus oli isompi kuin muiden, joten kyselyn kirjo on mielestäni hyvä. Koska aktiivisesti tällä hetkellä Suomessa kasvattavia ei ole 17 eri kasvattajaa niin kyselyyn osallistui myös kiitettävästi vanhempien koirien omistajia eikä vaan muutama vuoden ikäisen koiran omistajia. Tätä asiaa en kysynyt koska en kokenut sen olevan tarpeellinen. 

Tyytyväisyys

98,7 % vastanneista oli tyytyväisiä kasvattajan tarjoamaan tukeen. 

Toiveita kasvattajan tarjoamaan tukeen 

Vapaassa osiossa sai kirjoittaa omia toiveitaan tässä muutama suora lainaus; 

- Facebookissa voisi kertoa enemmän koirista

- Yleisesti: parasta on aina keskustella asioista avoimesti ja rehellisesti. Se on mielestäni tärkeintä molemmilla osapuolilla.

-Tukea saattaa kaivata myös myöhemmin, mutta kynnys kysellä on iso, kun koira on jo esim. 5 v. Onko ok kysyä somekanavalla, jos ilmenee haasteita omassa pennussa?

Pääosa vastauksista oli, että tukea ja apua on aina saanut riittävästi ja ei ole ollut ongelmia yhteydestä kasvattajaan. Tämä on todella hienoa. 

FB:ssä voisi kertoa enemmän koirista, varmasti näin olisi tarpeen. Sitä itse kun on elänyt jo pitkään eurasierin kanssa, niin aina ei tule mieleen mitä asioita ihmiset haluaisivat tietää. Joten ehkä voisi olla helpompaa jos kyseltäisiin erilaisista asioista. Itse toivoisin, että kasvattajia olisi enemmän linjoilla kertomassa omia näkemyksiään asioista. Tuntuu välillä todella vaikealta saada usealta kasvattajalta ajatusta ja näkemystä asiaan kuin asiaan. 


Viimeisessä lainauksessa on kysymys, että voiko kysellä kun on koira on jo iso. Mielestäni kasvattajan tuki on koiran elämän mittainen, joskus sitä ollaan yhteyksissä vielä senkin jälkeen vaikka se rakas karvaturri onkin jo kuollut. Mitä kautta sitä sitten voi kysellä apua ja tukea on varmaan henkilökohtaista. Jos ajatellaa some-kanavia, joissa on erilaisia ryhmiä niissä voi saada apua ja neuvoa isommalta porukalta. Toisinaan taas kasvattaja tietää, ehkä paremmin mikä ko koiralle voisi olla paras vaihtoehto. Joskus on niin, että kasvattaja ymmärtää tämän pentueen herkkyyden tms ja osaa antaa sellaisia neuvoja jotka toimivat juuri sillä koiralla parhaiten, toki ei varmasti ole aina näin eikä kasvattaja ole se ainoa henkilö joka osaa juuri sen koiran ongelman ratkaista. Rohkeasti vaan kysymään asioita vaikka koiralla olisikin jo ikää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pennun sosiaalistamisen muistilista

 Koiran pennun sosiaalistamisen muistilista. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut mitä tehdä pennun kanssa eri viikoilla ja ne löydät aikaisemmi...