keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Muita terveisiä mitä ihmiset kyselyssä ovat halunneet kertoa.

Tässä on vaan ihan koottuna ihmisten kertomia asioita joita ovat halunneet sanoa, kohdassa mitä muuta haluat kertoa. Olen poistanut kasvattajan nimet mikäli ne on olleet mainittuina sekä muut mahdolliset tunnistettavat tiedot olen pyrkinyt poistamaan, ei ole tarkoitus yksilöidä vastaajia tai kasvattajia. 




"Ihana rotu.

Mielestäni pennun ottajien ja kasvattajien ei tarvitse tehdä pennun valitsemisesta avaruustiedettä. Välillä tuntuu, että siitä tehdään niin vaikea prosessi, että se on mahdoton. Kuitenkin pentu/koira sopeutuu ja perhe sopeutuu ja oppii. Halu ja sitoutuminen ovat tärkeimmät asiat, mitä pennun ostaja tarvitsee. Loppu on yhteistä historiaa.

Valitsin X kasvattajaksi, koska tunsin entuudestaan hänen kasvattejaan ja niiden omistajia, ja tiesin X tekevän työtään suurella sydämellä ja koirien ja rodun parhaaksi. Halusin terveen, hyväluonteisen koiran ja sellaisen sain.

Tunsin yhden eurasierin erittäin hyvin ennen oman pennun hankkimista, joten tunsin rotua jonkin verran. Samankaltaisuutta, mutta myös eroavuuksia on näissäkin kahdessa tapauksessa

Pennun saanti voi tuntua todella haastavalta ja Eurasier-kerhokaan ei ole kovin helposti lähestyttävä eikä positiivista fiilistä omaava. :( Itse otin lähes kaikkiin kasvattajalistalla oleviin yhteyttä, joista osaa en saanut lainkaan kiinni ja suurin osa ilmoitti heti ns. näyttelypakosta?! Ei tullut kovin hyvä fiilis rodun kasvattajista, kun näyttelytulokset tuntui monelle olevan kärki prioriteeteissa. Onneksi kuitenkin löytyi meidänlainen kasvattaja ja pentukin saatiin noin reilun vuoden odottelun jälkeen. <3

En vaihtaisi pois, en ole tyytymätön mutta en myöskään ”tyytyväinen” kun onhan se nyt erilainen mitä koskaan kuvittelin eikä kaikki ole ollut ruusuilla tanssimista.

Nykyään koiran saaminen on tehty todella hankalaksi. Lähettelet kymmeniä maileja, kukaan ei vastaa sinulle tai ota tosissaan. Vaikka sinulla olisi 20v kokemus eri koirista ja muutamasta eri rodusta, sinua pidetään ”paskana”/ lähes kelvottomana omistamaan koiraa ja vaaditaan täyttämään lomake ja käymään tiukassa haastattelussa ennen kun saat edes käydä keskustelua ”onko koiria vapaana”. Ymmärrän, että pennut halutaan hyvään kotiin, mutta se on alentavaa ja raivostuttavaa, että koiria rakastavaa henkilöä kohdellaan aivan kun hän ei kykenisi antamaan koiralle rakastavaa loppuelämän kotia. Myös kasvattajan käytös on usein epämiellyttävää. Viesteihin ei vastata ja mahdollisia uusia omistajia kohdellaan töykeästi. Mikäli kasvattaja on käyttäytynyt töykeästi, eikä vastaa viesteihin siirrymme seuraavaan. Ystävällisyys ja hyvä asiallinen käytös on tärkeää myös meille, uusille omistajille.

Kahden ensimmäisen pennun valinnassa en ole tietoisesti tehnyt mitään sen eteen, että pennut olen saanut. Koirat ovat päätyneet minulle. Olen saanut molemmilla kerroilla ihanat koirat. Luulen, että luotan jatkossakin joltain osin ajopuuteoriaan pennunvalinnassa.

Kasvattajilta ja julkiseen keskusteluun toivoisin entistä ennemmän avoimmuutta kaikista rodun haasteista luonteissa, sekä kaikista terveysongelmista. Toivottavasti rotua näkisi enemmän tulevaisuudessa.

Yhteydenotto kasvattajiin on ollut haastavaa, neuvojen mukaan olin kysellyt vähän minkälaisia ominaisuuksia kasvattaja suosii ja minkätyyppisiä pentuja on tavoitteena. Tämä vaikutti yllättäen kovin vaikealta kysymykseltä. Monien nettisivuilla on niukasti tai vanhaa tietoa joten kasvattajien tai yhdistelmien "vertailu" on vaikeaa

Jokaisen täytyisi rohkeasti kertoa omat todelliset toiveensa pennusta. Näin oikea ihminen ja sopivin pentu kohtaavat ja eväät onnistuneeseen yhteiseloon ovat paremmat. Pennun hankintaa pitää harkita kunnolla, koska kyse on parhaimmillaan 15 vuoden yhteiselo.

Luin monta vuotta eri rotujen piirteistä ennen kun päädyin Eurasieriin. Monet asiat eivät siksi ole yllättäneet ja valinta oli 100% oikea."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pennun sosiaalistamisen muistilista

 Koiran pennun sosiaalistamisen muistilista. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut mitä tehdä pennun kanssa eri viikoilla ja ne löydät aikaisemmi...