tiistai 15. maaliskuuta 2022

Terveisiä niille jotka miettivät eurasieria ensimmäiseksi koirakseen !



Viisas, motivoitunut. Yhden perheen Koira.


Omatahtoinen koira. Vaatii sopeutumista omistajalta


Maltillisesti ja rauhallisesti seurallinen, ei "perskärpänen". Rauhallisuus ja levollisuus sisäoloissa on hyvä piirre. Lähtee riehuntaleikkeihin ja revittelyyn toisten koirien kanssa.
Mieluusti aiempaa kokemusta koirista


Vaatii johdonmukaisen kasvatuksen ja selkeät rajat. Saattaa olla todella jääräpää vaikka oppiikin helposti. Koiraa ei kannata ottaa ulkonäön takia. Ensimmäiseksi koiraksi sopii, minullakin on


Yksilöitä on hyvin erilaisia, ja kannattaa panostaa pennun valintaan huolella.
Jos haluat palveluskoiran, älä ota eurasieria vaan palveluskoira. Jos haluat harrastuskoiran, älä ota eurasieria vaan harrastuskoira. Toisaalta, jos päädyt eurasieriin, ole avoin sen suhteen, millainen persoona koirastasi kasvaa. Yksilöiden väliset erot ovat suuret. Anna koirasi olla se persoona, joka se on. Koira opettaa sinua toimimaan niin kuin sille on parasta, kun opettelet ymmärtämään sitä.

Perehtyy ihanan ulkonäön lisäksi myös eukun terveysasoihin ja ja perehtyy myös valitsemansa kasvattajan koiriin ja käytettyyn yhdistelmään. Ensimmäisen vuoden aikana oppi paljon eurasiereiden terveysasioista lisää. Näillä kun kuitenkin jonkin verran on "rasitteita". Sitten kun sen karvapallo saa niin varautuu roppakaupalla huumoria, pitkää pinnaa ja johdonmukaisuutta 

Tutustu etukäteen ja ota selvää esimerkiksi tulevan pennun vanhemnista ja niiden luonteesta. Mieti , mitä haluat koirasta : mahdollista harrastuskoiraa vai seurakoiraa. Panosta sosiaalistamiseen , se palkitsee koiran kasvaessa .

Ihana perhekoira.
Ripauksella huumoria selviää näiden kanssa pitkälle

Eivät ole vain ihania nallekarhuja vaan luonnetta löytyy joten siihen täytyy osata varautua ja kyseessä hyvin fiksu rotu ,joten oppii nopeasti hyvät sekä huonot asiat. Päättäväisyyttä, pitkää pinnaa ja huumoria tarvii näiden kanssa.

Ensimmäinen vuosi on erittäin tärkeä koulutuksen ja sosiaalistamisen kannalta. Sopii ensimmäiseksi koiraksi, jos valmis tekemään töitä. Ensimmäisten vuosien jälkeen saat leppoisan kotikoiran, joka ei vaadi arjessa paljoa. Meidän eukku viihtyy tuttujen kanssa mutta ei anna vieraiden koskea, joten siihen kannattaa varautua. Osattava käsitellä eukkujen mahdollista varauksellisuutta ja arkuutta.

Lempeä koira joka tarvitsee jämptin koulutuksen. Ei ole miellyttämäisen haluinen, joten ei välttämättä ole kokoajan vieressä kiehnäämässä.

Ihmisläheinen, sopivan kokoinen ja perusrauhallinen, omaakin tahtoa löytyy

Eurasiereita on paljon eri luonteisia, voit saada todella avoimen halinallen joka hyppää tuntemattomien syliin tai varautuneen eukun joka ei kun vasta 3. tapaamisella lämpene tuntemattomien rapsutuksille.

Koulutuksessa tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja huumoria, eurasier usein tekee juuri sen mitä siltä ei pyydetä.

Omapäinen ja ei helpoimmasta päästä koulutettava, vaikka onkin fiksu ja hoksaava. Hyvin koulutettuna uskollinen perhekoira, osallistuu mielellään ihan kaikkeen, kaipaa seuraa ja älyllistä haastetta.

Ihana seurakoira ja lempeä keskijättiläinen <3 Sopii kyllä ensimmäiseksi koiraksi! Pennun sosiaalistaminen tosi tärkeää.

"Itsenäinen perhekoira"

Yksilöstä riippuen saattaa olla erittäin varauksellinen tuntemattomia kohtaan. Myös allergioita esiintynyt useammalla tuntemallani eukulla. Tämä olisi hyvä tiedostaa jo koiraa harkittaessa.

Älä valitse eukkua mikäli haluat harrastaa jotain muuta kuin näyttelyitä tavoitteellisesti.

Itsepäinen, ns oman arvonsa tunteva mutta pehmeäluonteinen

Mahtava rotu! Suosittelen!

Ei muuta kun eurasier kotiin, loistava valinta jopa ensikoiraksi. Sosiaalistaminen tärkeää opettaa heti pennusta pitäen

Rodun yksilöissä on paljon eroja. Tarvitaan johdonmukaista koulutusta ja omistajalta huumoria. 

Kannattaa tutustua moniin eri yksilöihin saadakseen kokonaiskuvan rodusta. Väriä ei voi tilata.

Älä ota

Kannattaa sosiaalistaa ja nähdä vaivaa koiran pentuaikana.

Kannattaa miettiä, miten rodun ominaisuudet soveltuvat omaan elämäntapaan. Kannattaa myös tutustua erilaisiin eurasiereihin "livenä", että saa käsityksen rotukirjosta.

Kannattaa oikeasti perehtyä siihen, mitä tarkoittaa, kun koiralla ei ole miellyttämisenhalua ja mitä se tarkoittaa koiran koulutettavuuden kannalta. Kannattaa myös huomioida, ettei eurasierilla ole palveluskoiraoikeuksia. Joten vaikka palveluskoiralajeja voi toki harrastaa, virallisiin kilpailuihin ei pääse.


Tämä rotu on enempi kissa kuin koira sen puolesta, paljonko sitä kiinnostaa totella (ja siksi se onkin niin ihana)

Pitää varautua itsepäisyyteen

Eurasier on jääräpää. Omistajan pitää olla määrätietoinen ja pitää pintansa.

Eurasier ei ole miellyttämisenhaluinen, vaan sillä on oma tahto ja huumorintaju.

Jokainen eurasier on oma persoona ja omalla kasvatuksella voi paljon vaikuttaa siihen, millainen koira on aikuisena. Huom! Eurasier ei halua miellyttää ihmisiä ja vaatii usein määrätietoisuutta omistajalta.
Ei hauku paljoa, Turkkia pitää hoitaa, mutkaton rotu kaikin puolin

Kannattaa haastatella useita ihmisiä ja käydä katsomassa koiria. Rodun sisällä paljon eroja luonteessa ja ulkonäössä, sekä turkin laadussa. Sosiaalistaminen ei aina ehkäise kaikkia ongelmia, mutta joitakin.

Yksilöiden väliset erot luonteessa ovat aika merkittäviä, ei voi odottaa juuri samanlaista tyyppiä kuin kaverin koira. Ei välttämättä ole vieraiden helposti lähestyttävissä ja vaatii paljon vaivaa sosiaalistamiseen

Rotu saattaa olla haastava ja tutkii kasvattajan koirien terveystietoja

Sosiaalistaminen ja erilaisiin asioihin totuttaminen on hyvin tärkeää

Äärimmäisen helppo elämäntoveri, mutta ei sellaiselle, joka olettaa koiran tottelevan kuin kone. Vaatii huumorintajua!

Täytyy muistaa, että jokainen koira on yksilö ja rotukuvauksen piirteet ovat suuntaa-antavia.

Ihana nallekarhu jolla on paljon omaa tahtoa.

Hyvä ja helppo perhekoira. Ei hötkyile liikaa. Ai haukkuherkkä. Vaatii paljon huomiota turkin kanssa, jos ei halua kotia täyteen karvaa

Tutustu eriluonteisiin yksilöihin ja keskustele paljon eurasier omistajien kanssa, eukkuja on niin paljon eriluonteisia että kannattaa varautua siihen ettei saa ehkä sitä mitä odotti.

Kannattaa mielestäni perehtyä: kasvattajan koiramäärä, pennutustapa, edelliset yhdistelmät jne. eli tutki, kysele ja tutustu.

Koirissa on paljon vaihtelua, etenkin varautuneisuudessa. Tutustu moniin kasvattajien ja koiriin ja etsi itsellesi sopiva yhdistelmä. Eurasian saattaa olla vaativa ensikoiraksi.

Jos haluaa tottelevaisen koiran, älä ota.. Tämä ei tottele, jos käsketään. Tämä tottelee jos haluaa. :)
Ehkä huomioimaan, että eurasierilla on monesti alhaisempi miellyttämishalu
Perehdy rotuun ja tutustu moneen yksilöön

Monenlaisia terveisiä monelta ihmiseltä mahdollisesti uusille eurasieria miettiville ihmisille. Kannattaa lukea nämä terveiset ja miettiä onko tämä sellainen koira jonka minä halua elämääni seuraavaksi reiluksi 10 vuodeksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pennun sosiaalistamisen muistilista

 Koiran pennun sosiaalistamisen muistilista. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut mitä tehdä pennun kanssa eri viikoilla ja ne löydät aikaisemmi...