maanantai 14. maaliskuuta 2022

Sukupuolen valinta








Tuloksia 


Tein pienimuotoisen ja nopeasti kyhätyn kyselyn jonka tarkoituksena oli kerätä tietoa mitkä asiat johtavat siihen, että määrätyt koirat päätyvät määrätyille omistajille. Minua kiinnostaa miten ihmiset valitsevat kasvattajan ja miten valitaan kasvattajalta se oma koira. Tässä blogikirjoituksessa puran auki sukupuolen valintaa ja hieman sitä miten pentu sitten tuli valittua. 

Minulla on uros / narttu 



Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Minulla on. Vastausten määrä: 78 vastausta.




Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Minun ensisijainen valintani koirani sukupuoleksi oli. Vastausten määrä: 78 vastausta.


Kuten ehkä huomaatte on muutama prosentti, jotka eivät ole saaneet sitä sukupuolta omaavaa koiraa, jonka ensisijaisesti halusivat. 

Mietin paljon kasvattajana, että kun syntyy pentue jossa on 5 narttua ja jonossa olevat ihmiset ovat ensisijaisesti halunneet uroksen. Muuttaako ihmiset mielipiteensä ? Vai mitä tapahtuu ? 






Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Jos ei syntynyt sitä sukupuolta kuin ensisijaisesti halusit niin mitä teit ?. Vastausten määrä: 23 vastausta.













4,2 % kertoo hakeneensa pennun toiselta kasvattajalta. Jäin miettimään tätä taulukkoa paljon, kokemuksena on, että ihmiset kyllä vaihtavat mielipidettään koiran sukupuolesta kun pennut syntyvät. Olisiko silloin hyvä ilmaista asia jo silloin kun miettii pentua ? Sukupuoli on se joka erottaa pennut toisistaan. Jos haluat uroksen ja aina vaan syntyy pentueita joissa kaikki ovat narttuja miten pitkään olisivat valmis odottamaan? vai vaihtaisitko kasvattajaa ? 

Myös nykyisellään pääasiallisesti tuntuu nuo pentukyselyt olevan niin, että etsitään ensisijaisesti urosta. 

Miten sitten se konkreettinen valinta meni ? 

Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Pennun valinta. Vastausten määrä: 78 vastausta.



67,5 % kaikista vastanneista on kasvattaja ollut aktiivisessa roolissa. Itse useasti valitsen pennun perheelle. Tämän teen siksi, että useasti olen huomannut ihmisiä kiinnostavan jotkut yksilöt, mutta sitten koira ei välttämättä ole sitten kuitenkaan luonteeltaan se mikä heidän perheellee parhaiten sopisi. Aina toki keskustelen perheen kanssa mitä he toivovat pennulta ja sen mukaan myös sitten valintoja tehdään. Yritän myös sanoittaa aina miksi juuri tämä pentu on se mitä teille ajattelen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pennun sosiaalistamisen muistilista

 Koiran pennun sosiaalistamisen muistilista. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut mitä tehdä pennun kanssa eri viikoilla ja ne löydät aikaisemmi...