maanantai 4. huhtikuuta 2022

Mietin koirani sterilointia tai kastraatioita.

Tässä blogikirjoituksessa kerron kyselyssäni saamiani tuloksia mitä eurasier-koiran omistajat kertovat sterilisoinnin tai kastraation miettimisestä koiralleen. 



Formsin vastausdiagrammi. Kysymyksen otsikko: Mietitkö koirasi sterilointia tai kastraatioita ?. Vastausten määrä: 78 vastausta.



Suurin osa kertoo, että ei mieti koiransa sterilisointia tai kastraatioita.

Miksi mietin koirani kastroimista tai steriloimista? 

"Kun ei ole tarkoitus teettää pentuja, niin vähentäisi narttujen hajujen perässä juoksemista ja stressiä
Laskeutumaton kives.
Terveyssyyt, mahdolliset vaikutukset esim. käytöshaasteisiin
Naapurustossa paljon leikkaamattomia narttuja, joiden perään uros haikailee
Joskus miettinyt käytöksen takia, on toisia uroksia kohtaan hyökkäävä. Kuitenkin omalla toiminnallamme saatu ongelmaa vähennettyä niin, että ei enää ajankohtaista sitä miettiä.
Sairauksien ehkäiseminen, koska koiraa ei jo diagnosoidun sairauden vuoksi kuitenkaan voida jalostukseen käyttää.
Kohtutulehduksen riski vanhempana. Ei myöskään tarkoitusta jatkojalostaa, joten senkin puolesta voisi toimenpiteen tarvittaessa tehdä.
Jos koirani terveystulokset ei sovellu jalostukseen eikä sitä niin ollen olla käyttämässä jalostukseen niin sitten, jos hormonit tuottaa ongelmia arjessa"
Tässä siis vain osa vastauksista, mutta pääosiltaan kaikki vastaukset olivat samankaltaisia. Itseäni on aina hämmentänyt se, että nartut halutaan sterkata mahdollisen kohtutulehduksen vuoksi etukäteen. Se on minusta omituinen asia, kun koira voi elää terveenä koko elämänsä sairastumatta kertaakaan kohtutulehdukseen. Leikkaus on koiralle iso toimenpide ja siitä toipuminen kestää tovin, jos leikkauksia tehdään vain mukavuus syistä, eivät ne syyt ole mielestäni oikeita. 
Ymmärrän täysin sterilisoinnin tai kastraation silloin kun koiralla on jo olemassa olevia terveysongelmia joiden vuoksi sille on järkevää teettää ko toimenpiteet. 
Tulen myöhemmin kirjoittamaan enemmän sterilisoinnin tai kastraation monenlaisista vaikutuksista. Asiassa on monta puolta ja leikkaus ei ole ainoa tai aina edes se paras mahdollinen ratkaisu tilanteeseen. 

























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pennun sosiaalistamisen muistilista

 Koiran pennun sosiaalistamisen muistilista. Olen aikaisemmin jo kirjoittanut mitä tehdä pennun kanssa eri viikoilla ja ne löydät aikaisemmi...